- Startsida - Hjälp - Prenumerera på uppdateringar - Diskutera programmen -

Compis 2.01

Compis är ett (mycket enkelt) försök att skapa artificiell intelligens. När du pratar med datorn tolkar den var du säger och försöker svara med något intelligent. Om du vill kan du skapa egna personligheter till programmet som man kan prata med. Om du inte har lust att prata med programmet, kan du låta programmet prata med sig själv!

Ladda ned Compis (60,8 kB, uppdaterad 19 juli 2002).


Compis


Kommentarer

PC för Alla, "Nätets 101 bästa gratisprogram", nummer 3 (2005)
Ett mycket enkelt program som göra att du kan "prata" med datorn. Datorn tolkar vad du säger och försöker komma med ett intelligent svar. Nästan läskigt...

Windowsnytt, 3 september 2004
Är alla vännerna på icq ute och har kul? Då kan du faktiskt föra en konversation med din egen dator i stället. Compis kan bli din kompis, men att det är en dator och ingen verklig människa råder det ingen som helst tvekan om. Den kan ändock vara ett kul tidsfördriv. Compis är dock inte självlärande, så det finns ingen risk att den blir smartare än du för att sedan försöka ta över världen (som robotorna i I, robot).

Windowsnytt, 9 augusti 2002
Känner du dig ensam och har ingen att prata med? Även om Compis väl inte är ett surrogat för riktiga vänner, så är programmet åtminstonde ett välfungerande och småroligt tidsfördriv. Compis är ett enkelt försök att skapa artificell intelligens, genom att det försöker förstå det du skriver och ge dig svar. Tröttnar du på att prata med datorn kan du också låta den prata med sig själv. Det hela fungerar naturligtvis allt annat än bra, men konversationerna i sig kan bli ganska roliga.

Windowsnytt, 23 april 2002
Compis är ett svensktillverkat program som bygger på en klassisk idé om att skapa ett program som ska kunna "förstå" det användaren skriver till det, och föra en konversation med denne. Det hela fungerar förstås inte särskilt tillfredsställande, men datorns märkliga svar och upprepningar lockar dock gärna till skratt. En kul funktion är att låta datorn chatta med sig själv. Knasigare konversation kan det knappast bli.

Windowsnytt, 21 april 2000
Compis är ett svenskt försök att skapa en "intelligent" varelse av datorn där hemma. Du kommunicerar med din dator via en chat och du kan själv skapa olika datorprofiler. Kanske vill du att datorn ska bete sig som en kaxig popstjärna eller som en lögnaktig politiker? Jag skulle inte vilja gå så långt som att kalla programmet för intelligent, men klart är att det är kul att skapa egna pratande profiler.